Det ar angelaget att minnas att nar du chattar med nagon genom Tinder

odla avslojar ni ick enbart din underrattelse mo personen ni snackar med inte me ocks mo Tinder.

Nagon sexiga ukrainska flickor tredje chansning beslakta mo att hantera Tinder innefatta saken da hoga graden av check saso Tinder har over do profiler ni far kika. Samt det ha ar kopplat mo anvandardatan som de age ifall dej. Tinder visar ick blott samtliga profiler som befinner sig narmast de; det ar inte saken da slut bestammande faktorn. Istallet kommer Tinders algoritm ihag dina preferenser samt visar profiler forut de baserat villi dessa preferenser.

Ovanstaende skanke de nagon forbattring Tinder-upplevelse inte me att ni ens vet forsavitt det. Skada det har innebar aven vissa risker. Forskning sasom Check havdar att cyberbrottslingar antagligen kan ringa insikter forsavitt ditt ”Tinder-beteende”. Nar do ar pa samma kontaktnat saso n befinner si villi, pastas dom innehav vad du har till fakt ifall vilka profiler ni tillats betrakta och ditt ”svajpmonster”.

Aven sags hackers at och med kunna andra nagons satt Tinder det havdas att de kan paverka vilka profiler n far kika.

”Tinder-faror” inom vardagen

Tinder befinner si och forblir nagon onlinedejtingtjanst. Det ha medfor att du, oavsett hurda du anvander appen, kommer ino forbindelse tillsamman framlingar. Ni kanner till sannolikt inte ett dyft alls ifall dessa framlingar, odla det finns alltid nagon chansning att ni utsatts for catfishing. Ehuru det ha kan vasnas laski sa befinner sig det ej alldeles ovantat.

Vi vill likva upplysa dig om mangahanda andra faror sasom ocksa lurar villig Tinder. Det betyder ej att sjalva appen befinner sig riskabel, inte med att folk missbrukar det befintliga sociala natverket saso Tinder erbjuder. Darfor at stavja att du faller offer stav dessa persone listar vi inom detta avsnittet nagra it Tinders sakerhetsrisker.

”Stalkingguiden stav Tinder”

Villig e flera forum sam webbplatser pratar medborgare forsavit ”Stalkingguiden pro Tinder”. Det har vart en onlineguide som berattade just hurda kar kunde granska odla avsevart upplysning som genomforbar om sin Tinder-matchning.

Inom markli minuter kunde man patraffa personuppgifter om slut 40 % itu allihopa Tinder-profiler igenom att lokalisera till exempel deras Twitter-, Instagram- alternativt Facebook-konton.

Denna vagledare verkar aga forsvunnit a nate, eller iallafall fran saken dar synliga nate, skad likva befinner si det mestadels himla spartanskt sta framlingar att finna information om dej. Det sluta do behover befinner si generellt din Tinder-profilbild och ditt benamnin.

Darefter kan de bega en omvand bildsokning kungen Google darfor att upptacka dina andra sociala mediekanaler. Namner du staden du bor i, ditt goromal alternativt din favoritrestaurang darbort? Enar kan samtlig tillsamman daliga avsikter begagna saken dar arme informationen darfor att forfolja alternativ utpressa de.

Vissa konsument nog vill veta f mer forsavitt dig innan er borjar dejta. I sadana fall vara tvunge du undran de allena om det befinner si nago duktig uppslag att do kan granska all mojliga prylar forsavitt ditt privatliv utan ditt behorighet, vi att helt spartanskt googla en aning.

Somliga nyhetssajter inneha stora mangder nyhetsartiklar forsavit Tinder-dejter

sasom inneha vandrat valdigt inkorrekt. Ar dodades amerikanska Sydney Loofe it sin Tinder-dejt. E ar tidigare hittades nagon kvinnas benrange inom Mexico stan. Det vart allting som fanns kvar itu henne efter att gubben hon traffade pa Tinder dumpade hennes anatomi ino saltsyra.

Det finns mang andra exempel pa folk sasom foll blot pro planerat dra alternativ overgrepp via Tinder. Bade karla och kvinn loper denna chansnin. Inom ganska all rattssak gick nagon beso i verkligheten, postumt att frams hava traffats pa Tinder, oerhort snett.

Dessa typer utav brott ar svara forut Tinder att avvarja, ehuru inga bruten de dar verkligen sker gallande sjalva appen. Saledes befinner sig det extrem angelaget att besta forsiktig nar n bestammer dej darfor att mota e. N kan dock stalla upp att forkorta risken darfor at det har ske igenom att varna Tinder nar ni lagger etikett mot nagot misstanksamt (mer om det ha senare).