Hitta karlek pa natet – Helena och Magnus traffades kungen Facebook

S kilsmassan hade tart pa Helena. Hon tyckte ej om singellivet, utan ville leva i tvasamhet. Men hur hittar man den stora karleken nar man om en stund narmar sig 50 ar funderade Vaxjotjejen?

Omkring tio mil darifran, i Morrum, gick Magnus nastan i sin stora hus. Trasig och solo efter att ett fjarran omstandighet varit ovan ett par ar fordom. Att finn karleken upprepa kandes som en fjarran avsikt. Genast ville han blott leva pro det som betydde mest pro honom, hans bada kidsen.

Vi traffar Helena Lof Pettersson, 56, och hennes man Magnus, 51, hemma i villan i Morrum ungefar exakt fyra ar efter att karleken slog ned i deras liv.

– Chansen att det som hande skulle handa, den finns ju ganska inte. Det ar som en vacker saga, sager Magnus och stralar lyckligt jamte sin Helena spann koksbordet.

Svart att hitta karleken

– Jag skilde mej i mans med i 21 ar, vi hade varit gifta i nio ar. Med hade vi par barnunge, berattar Helena.

– Jag ar jag ett skilsmassobarn och nog ar det den erfarenheten som gjort att jag i vuxen alder kanner att jag ar en familjemanniska och vill hora forbund med nagon.

ryska brud

– sjalv sa till undertecknad sjalv att inom fem ar ska jag leva sammanlagt med nagon. Men det innebar inte att sjalv skulle bli desperat och slunga mej kvar forsta basta karl, poangterar hon.

Kika aven: 7 superkandisar som blivit kara i en svensk

Helena markte flinkt att det dar med att hitta karleken nar man kommit upp i medelaldern har avta utmaningar. Detta fastan att hon har ett stor socialt formogenhet med flera vanner och att hon var starkt intresserad i foreningslivet.

– Att motas karleken pa krogen var ej latt. Sjalv provade dessutom kungen natdejting, men markte fartfyllt att det var inget pro mig. Ett problem med de man sjalv traffade, var att de ofta hade likadan bakgrund som sjalv personligen. De vagade helt spartanskt ej ga in i en ny relation fullsatt ut, de ville ha nagot kungen avstand. Det varje sjalv absolut inte intresserad av.

Forborgad karlek fran hogstadiet

En torsdagsmorgon tre ar efter skilsmassan satt hon med lokaltidningen Smalandsposten utbredd frukostbordet. Ett bekant namn och ansikte dok upp pa forstasidan. Det varje en bild kungen hennes hemliga karlek fran hogstadiet, killen som hon varenda pro timid for att narma sig da. Genast borjade hon kontemplera, tank ifall han ocksa besta ledig, nog var det antligen dags att kontakta honom?

4 av 10 traffar karleken via internet

Det ar den digitala varlden som numera galler nar man ska mota sin partner. Det visar en stor amerikansk studie gjord spann Stanford university dar forskarna sokte replik pa varje karlekspar ofta motas. Svaret ar entydigt – internet ar den mest populara motesplatsen enligt studien som publicerades 2019. Alltsammans 39 procent fran paren uppgav att de traffats online och nog ar den siffran an hogre i och med som manga av paren haft sin forsta kontakt online innan de traffats i verkligheten gallande exempelvis bar eller restaurant.

Den studien visade ocksa att sattet att mota kungen forandrats ovanfor epok. Nar forskarna gjorde samma granskning 2009 uppgav 25 procent fran paren att de traffats via gemensamma vanner och varenda da i flertal. Enar stod online-motena for 22 procent.

Natdejting ar egentligen en modernare version av det som forr varje en kontaktannons i tidningen och som kunde upplevas som en desperat tranande efter nagon. Nar kontaktannonsen tog steget in i den digitala varlden i genom annorlunda dejtingsidor och dejtingappar traffa den kungen ett helt annat metod.